مقالات

تعمیر یخچال -0 تا 100 آموزش- بخش اول

نمایندگی تعمیر یخچال فریزر

مراحل تعمیر یخچال چیست؟

یک تعمیرکار از کجا باید شروع به کار نماید؟ عملکرد سیستم یخچال به چه صورتی است؟ چه قطعاتی در ساختمان یخچال ها به کار رفته؟ هر کدام از قطعات چه کاری انجام می دهد؟

در صورتی که برای تعمیر یخچال یا فریزر به سرویسکار مجرب نیاز دارید میتوانید با  ما تماس بگیرید. تعمیر فوری نمایندگی تعمیر یخچال و فریزر در تهران آماده ارایه خدمات تعمیر 24 ساعته در هفت روز هفته میباشد. همچنین شما میتوانید از طریق ثبت سفارش آنلاین 24 ساعته از خدمات ما بهرمند شوید.

سوالات زیادی وجود دارند که در مورد سیستم عملکردی یخچالها پرسیده می شود. اگر شما هم علاقه مند به دانستن جواب این سوالها هستید با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی سیستم عملکرد یخچال بپردازیم. لازم به توضیح است اشاره ما در این مقاله به یخچال های برقی است. در بخش اول به سیستم مکانیکی یخچال می پردازیم. در ابتدا سیستم ساختمان پایه ای یخچال را بلوک بندی می کنیم. سپس قطعات هر بلوک را معرفی و توضیح می دهیم. در ادامه عملکرد کلی سیستم را بررسی کرده و به جزییاتی که در طراحی های مختلف وجود دارند می پردازیم.

تعمیر یخچال

 

 

تعمیر یخچال و بلوک بندی ساختمان آن

 

1- مایع مبرد یا گاز:

مهمترین بخش از ساختمان یخچال مایع مبرد است که با متراکم شدن و سپس جوشیدن در دمای بسیار پایین باعث ایجاد اختلاف دما در 2 بخش مختلف می شود. مایع مبرد در یک سیکل بسته قرار دارد. در واقع به طور مداوم داخل یک سیکل بسته در حال حرکت است. در کار تعمیر یخچال بسیار با این بخش سر و کار داریم. شاید با این 2 جمله کمی دچار سردرگمی شوید. دلیل اینست که در تعمیر یخچال هر روزنه کوچکی روی مدار لوله های دستگاه باعث نشت گاز شده و مبرد و در نتیجه سرمایش کاهش می یابد.

 

2- مدار لوله های مسیر گاز:

منظور از مدار مجموعه لوله هایی که مایع مبرد داخل آنها حرکت می کند، است. لوله ها به 2 بخش کلی تقسیم می شود. بخش گرم یا فشار بالا که کندانسور نامیده می شود. بخش سرد یا فشار پایین که اواپراتور نام دارد. کندانسور در بیرون از محیط یخچال قرار دارد. معمولا در کنار کمپرسور در پشت یخچال و یا بالای آن نصب می شود. اواپراتور داخل محیط یخچال است و گرمای داخل یخچال را جذب می کند. در کار تعمیر یخچال اندازه گیری دمای لوله های کندانسور و اواپراتور بسیار مهم است.

 

3- کمپرسور:

کمپرسور بین انتهای مسیر اواپراتور و ابتدای کندانسور قرار دارد. وظیفه آن متراکم کردن گاز موجود در اواپراتور و تبدیل آن به مایع در کندانسور است. در واقع کمپرسور گاز را از اواپراتور مکیده و آنرا به سمت کندانسور فشار می دهد. کمپرسورها در مکانیزم های پیستونی، دورانی و گریز از مرکز ساخته می شوند. شرایط مختلفی ممکن است پیش بیاید که در حین تعمیر یخچال ناچار به تعویض کمپرسور باشیم.

 

4- Expantion Valve:

این قطعه بسیار مهم بین انتهای کندانسور و ابتدای اواپراتور قرار می گیرد تا یک سیکل کامل بسته ایجاد شود. وظیفه شیر اکسپنشن این است که مانع عبور گاز از کندانسور به اواپراتور شود. درواقع با ایجاد یک محدودیت برای عبور گاز باعث ایجاد اختلاف فشار بین کندانسور و اواپراتور می شود.

در کار تعمیر یخچال توجه به این قطعه بسیار مهم است. در یخچال های خانگی و صنعتی کوچک این قطعه به صورت یک لوله بسایر باریک و بلند ساخته می شود. که به آن Capillary Tupe یا لوله مویین گفته می شود. این قطعه در یخچال های صنعتی بزرگ و سردخانه ها به صورت یک شیر قابل تنظیم ساخته می شود. این همان قطعه ای است که در کولر خودرو ها به آن سوزن گفته می شود. سوزن در واقع چیزی شبیه والف چرخ خودرو است که با ایجاد یک فشار نسبی توسط فنر پشت آن باعث ایجاد اختلاف فشار می شود. وقتی فشار از حدی بیشتر شد فنر را به عقب رانده و مسیر گاز باز می شود.

بسیاری از سرویسکاران در حین تعمیر یخچال مجبور به تعویض لوله مویین می شوند. اما تعویض این قطعه نیاز به مهارت بسیار زیادی دارد تا سیستم عملکردی یخچال از تنظیم خارج نشود و بازدهی یخچال کاهش نیابد. این همان نکته ای است که برخی سرویسکاران در تعمیر یخچال ها با آن چالش فراوانی دارند.

 

5- فیلتر درایر یا رطوبت گیر:

رطوبت دشمن اصلی سیستم های برودتی است. مقدار خیلی کم رطوبت می تواند داخل سیکل مدار سرمایش باعث ایجاد گرفتگی مسیر شود. و عملکرد سیستم را مختل نماید. به همین دلیل است که قبل از شارژ گاز حتما باید سیستم به خوبی وکیوم شود. جدا از وکیوم کردن سیستم قطعه ای به نام فیلتر درایر در مسیر گاز در انتهای کندانسور نصب می شود. تا ذرات ریز رطوبت را نیز حذف نماید. این قطعه در حین تعمیر یخچال با هر بار شارژ گاز یخچال باید تعویض شود.

 

تعمیر یخچال و عملکرد کلی سیستم یخچال

برای شروع به کار تعمیر یخچال لازم است تا ابتدا عملکرد کلی سیستم را بدانیم. از این بخش به بعد بیشتر در مورد تعمیر یخچال های خانگی صحبت می کنیم و بحث در مورد یخچال های صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع را به مقالی دیگر واگذار می کنیم.

همانطور که گفته شد در یخچال های خانگی کمپرسور به صورت پیستونی است و از لوله مویین استفاده شده است. کمپرسور مبرد را از سمت اواپراتور مکیده و آنرا به سمت کندانسور فشار می دهد. نسبت به سایز پیستون کمپرسور و دور موتور آن بعد از گذشت مدتی فشار گاز داخل کندانسور افزایش می یابد. مطابق با اصول فیزیک وقتی یک گاز تحت فشار قرار گیرد دمای آن افزایش می یابد. افزایش فشار و دما آنقدر ادامه پیدا می کند که گاز تبدیل به مایع شود.

حال داخل کندانسور مایعی با دمای بالا وجود دارد. در اثر فشار کمپرسور مایع حرکت کرده و در طول مسیر کندانسور کم کم سرد می شود. تا حدی که به گرمای ملایمی در انتهای کندانسور برسد. مایع بعد از عبور از فیلتر درایر به سختی وارد مسیر لوله مویین می شود. در طول مسیر لوله مویین نیز مایع سرد تر شده و تبدیل به مایع پر فشار سرد می شود.

در انتهای مسیر لوله مویین مایع وارد مسیر بسیار بزرگ تر اواپراتور می شود. فشار مایع به طور ناگهانی بسیار کاهش می یابد. این کاهش فشار باعث به جوش آمدن مایع می شود. نسبت به نوع ماده مبرد و نسبت اختلاف فشار، دمای جوش متفاوت است. ولی چیزی در حدود منفی 30 الی منفی 40 درجه سانتیگراد دمای جوش مبرد خواهد بود.

در این دمای پایین مقدار گرمایی که داخل یخچال وجود دارد به مایع منتقل می شود. این مایع با حرکت در طول مسیر اواپراتور تبدیل به گاز می شود. در انتهای اواپراتور تمام مایع تبدیل به گاز شده و از طریق لوله برگشت به کمپرسور منتقل می شود. 

این سیکل دائما تکرار شده تا اینکه میزان دمای هوای داخل یخچال به درجه دلخواه ما برسد.

در بخش دوم مقاله تعمیر یخچال به ساختمان داخلی کمپرسور های پیستونی می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

5/5 - (22 امتیاز)

3 نظر در “تعمیر یخچال -0 تا 100 آموزش- بخش اول

  1. The next time I read a blog, I hope that it does not disappoint me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read, nonetheless I truly thought you would probably have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

  2. You should take part in a contest for one of the greatest blogs on the web. I most certainly will recommend this website!

  3. عالی بود منتظر قسمت دوم هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *